La interviu..

14 decembrie 2006

Am fost contactata de o companie de executive search. D’aia cu capital strain , cu tot fastul, tinuta si blazonul de rigoare.

A fost a doua oara cand m-am „prezentat” la ei. Prima oara nu stiu ce s-a intamplat pentru ca nu am primit niciun feedback in urma intalnirii cu clientul lor (de la client se trage…of course).

Astazi a fost ceva diferit. Daca prima oara intrevederea a fost pe fuga (aprox 15  min), astazi am avut ocazia sa stau 30 de min in biroul acela frumos cu geamuri mari, plante ornamentale si canapele de piele (ecologica…sper).

    Deci sa incepem…bla, bla..”cine suntem noi…”. Procedura de prezentare extraordinara…se vede ca stiau oamenii cine sunt si ce fac…vreo 7 minute (repetitia e mama invataturii).

    Sunt lasata sa vorbesc vreo 10 min despre experienta mea in domeniu si ratiunea pentru care sunt interesata sa imi gasesc un job. Ii expun stimabilei doamne din fata mea care mi-au fost atributiile pe fiecare din pozitiile ocupate pana in momentul de fata, realizarile pe care le-am avut si motivatia privind prezenta mea pe canapeaua din biroul dumneaei. Nimic mai simplu. Aveam in cap doua lucruri:

1. am fost de prea multe ori de cealalta parte a mesei (rotunde….)
2. trebuia sa ies din biroul acela cu siguranta ca ceea ce i-am spus a fost perfect inteles si retinut (nu de alta,dar nu si-a notat aproape nimic in timp ce eu vorbeam).

    Am tot respectul fata de compania respectiva si consultantul cu care m-am intalnit, insa eu nu m-am lamurit de ce am fost chemata. Intr-adevar, 10 min au fost rezervate prezentarii clientului la modul general, insa eu nu am reusit sa primesc decat doua raspunsuri din cele 10 cerute. Era mai usor sa mi se transmita o prezentare pe e-mail. (..fisa de post mi-a fost data sa o citesc…pe loc..).

    In afara de o fisa de interviu pe care am transmis-o prin e-mail (care reproducea in mare structura CV-ului pe care deja il trimisesem) impreuna cu analiza profilului personal Thomas, nu am avut parte de o alta testare /verificare a competentei mele.

    Cu siguranta ca voi ajunge la o intalnire cu „clientul” insa eu am invatat ca meseria asta se face intr-un anumit fel. Am invatat despre strategia de intervievare, despre metode  si instrumente de testare/verificare ce trebuiesc aplicate pentru diferite tipuri si niveluri de competenta, pentru diferite categorii de posturi…

Am ramas cu un gust amar…

    Dupa interviu l-am sunat pe cel care m-a invatat toate lucrurile astea sa ii spun cum a decurs intrevederea….am uitat sa ii multumesc…

 

 

 

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X