Recrutata?….ei bine, nu!

12 decembrie 2006
           Astazi am primit un telefon de la o companie de recrutare (nu i-am retinut numele). Se pare ca mi-au gasit CV-ul intr-o oarecare baza de date si astfel am fost invitata, pe un ton oarecum superior, sa ma prezint la sediul companiei respective pentru a da niste teste in intervalul orar 9.00-18.00.

            Oarecum curioasa am solicitat cateva detalii despre pozitia pentru care sunt recrutata si testele pe care le voi sustine.

            Test de logica, test de personalitate, test de competente, test de limba engleza, test de cunostinte…iar pozitia….aaaa, vom vedea dupa aceea..

            Raman oarecum blocata….

            Domisoara cu pricina nu parea a avea cunostinte de specialitate si nici nu urma o procedura in comunicarea cu mine.

            Nu stiu nici macar numele companiei insa, oricat as fi de curioasa sa aflu detalii despre aceasta (abordarea de piata, strategia de business development, clientii, pozitiile pentru care desfasoara procese de recrutare si chiar instrumentele de selectie) parca nu imi vine sa ma duc in urma acelui apel telefonic.

            Ori sunt eu iesita din piata ori in compania respectiva nu s-a gasit nimeni sa o invete pe stimabila domnisoara ce este cu competenta sau sa  ii explice pasii procedurali ce trebuiesc facuti pentru a convinge o persoana (care, culme, are si expertiza in domeniu, dupa cum reiese din CV) sa participe la o…testare…in cazul de fata.

 

             La o prima vedere o noua companie de recrutare apare pe piata de profil si isi construieste baza de date cu potentiali candidati.

De ce?

-         numele companiei nu mi-a sunat cunoscut;

-         abordarea telefonica nu a urmat niciun parcurs (prezentare companie, motivul apelului telefonic, stabilirea unei intrevederi concrete cu data si ora, durata aproximativa a intrevederii, prezentare generala a ceea ce se va intampla in timpul intrevederii);

-         intervalul orar foarte larg pentru testare;

-         testarea amestecata;

-         pozitie inexistenta sau secreta;

 "Hai sa vedem ce competenta ai si poate mai stam de vorba in viitor….."

Sorry, dar nu pot sa nu imi dau cu parerea….mie imi suna a serviciu de plasare …

         

  

 

  

  

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X